Η πιο διαδεδομένη ποικιλία καστανιάς στην Ελλάδα. Ο καρπός έχει ελλειπτικό σχήμα και μεγάλο μέγεθος. Κάθε αχινός περιέχει 2 έως 3 καρπούς. Ο καρπός έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά ποιότητας και γεύσης. Χρησιμοποιείται τόσο για νωπή κατανάλωση όσο και για ζαχαροπλαστική.
Αυτογόνιμη ποικιλία από το Ινστιτούτο CEBAS-CSIC στη Murcia της Ισπανίας. Κατάλληλη ποικιλία για ορεινές περιοχές. Ενδείκνυται επίσης σε περιοχές με ό..
Αυτογόνιμη ποικιλία που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο CEBAS-CSIC στη Murcia της Ισπανίας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ποικιλίας είναι η πολύ όψιμη..
Πολύ διάσημη ποικιλία καρυδιάς, η Chandler είναι μια από τις κορυφαίες εμπορικές ποικιλίες. Η ποικιλία παράγει καρπούς μεσαίου μεγέθους, εξαιρετικής π..
Η Tonda di Giffoni είναι μια ιταλική ποικιλία πολύ αρχαίας προέλευσης, που καλλιεργείται στην επαρχία του Σαλέρνο (περιοχή της Νάπολης) και έχει σχετι..